Nyugdíjbiztosítások

Több olyan tényező van, amelyben nehéz versenyre kelni a nyugdíjbiztosításokkal:

- Megvéd a nyugdíjkorhatár emelésétől.

Sem az önkéntes nyugdíjpénztár, sem a NYESZ nem független a mindenkori nyugdíjkorhatártól.

Egyedül a nyugdíjbiztosítással férsz hozzá biztosan a pénzedhez 65 éves korodban, mert csak ez a nyugdíj megtakarítási típus tart a szerződéskötéskori nyugdíjkorhatárig. A másik kettő az aktuális nyugdíjkorhatárig tart, ami bármikor változhat…..

- Évente akár 130.000 Ft-tal többet ér!

Mivel az állam nem tudja fenntartani a nyugdíjrendszert, ezért adójóváírással támogatja a nyugdíj-előtakarékosságot. Minden nyugdíjbiztosításra így az éves megtakarított összeg 20%-a, de maximum évi 130.000 Ft adójóváírás visszaigényelhető az SZJA-ból, azaz ennyi pénzt ajándékba kapunk évente.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Egy havi 30.000 Ft-tal indított nyugdíjbiztosításba valójában Havi 36.000 Ft kerül, amelyből az a +6.000 Ft a visszaigényelt SZJA!

- Nem csak nyugdíjkor fizet.

A nyugdíjkorhatár elérésén kívül legalább 40%-os rokkantság és halál esetén a nyugdíjbiztosítás fizetni fog neked vagy a szerződésben megjelölt kedvezményezettnek, ráadásul hagyatéki eljáráson kívül 2 héten belül kiutalják. Erre semmi más nem képes.

- Független az államtól.

A nyugdíjbiztosítás piaci biztosítótársaságoknál érhető el, amelyek 150-200 éve stabilan működnek. Nem kell félnünk így olyan államosítástól, amelyet a magánnyugdíjpénztári rendszernél tapasztalhattunk. A pénz a biztosítóban még a banknál is nagyobb biztonságban van.

- A banki kamatok többszörösét hozhatja.

A nyugdíjbiztosításokkal nem vagyunk belekényszerítve a magyar állampapírba, így olyan külföldi értékpapírokba is fektethetünk, ami független az inflációtól és a magyar gazdaságtól. Ezáltal a hazai banki kamatok többszörösét is elérhetjük, ráadásul ehhez nem kell különösebben értenünk hozzá, mert a pénzt profi alapkezelők forgatják.

Röviden ennyi. Ha érdekli, hívjon minket : +36/20-9569-429 Kiriné Németh Krisztina